06.01.2022

Θεοφάνεια στην ενορία μας και Αγιασμός των υδάτων στην γέφυρα της Διάβας.

Ανήμερα της εορτής των Θεοφανείων στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου τελέστηκε ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία. Κατόπιν ο εφημέριος του ναού τέλεσε τον Μέγα Αγιασμό εντός του ναού. Ακολούθως ο εφημέριος του ναού και ενορίτες της Διάβας κατευθύνθηκαν στην γέφυρα της Διάβας όπου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος, παρουσία ιερέων της Ιεράς Μητρόπολης, των αρχών του τόπου και πιστών, έριξε τον Σταυρό στα ύδατα του Πηνειού ποταμού, ευχόμενος το επόμενο έτος να έχουμε ελευθερωθεί από τον ιό που μας ταλαιπωρεί και να έρθουμε περισσότεροι στον αγιασμό των υδάτων.

Τρεις νέοι έπιασαν μαζί τον Σταυρό και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Θεόκλητος τους ευχήθηκε να έχουν υγεία και να πραγματοποιηθούν οι επιθυμίες τους το νέο έτος.

01.01.2022

Πρωτοχρονιά στην ενορία μας.

Σήμερα 1η Ιανουαρίου στον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου τελέστηκε ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία του Μ. Βασιλείου. Κατόπιν τελέστηκε Δοξολογία και στη συνέχεια ο εφημέριος του ναού ευλόγησε την πρωτοχρονιάτικη πίτα. Σήμερα στην Διάβα αναβίωσαν τα Ρογκατσάρια. Παιδιά του χωριού από το πρωί γύρισαν όλα τα σπίτια και κατέληξαν στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου. Εκεί ο εφημέριος του ναού και τα μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου έδωσαν μία μικρή ευλογία για όλα τα παιδιά.

Καλή χρονιά με υγεία, αγάπη και ενότητα!


01.01.2022

Χρόνια πολλά, υγιή, ευλογημένα!