28.03.2023


Ιερά Πανήγυρις Τριών Νεομαρτύρων στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος & Τριών Νεομαρτύρων Διάβας.


Με αισθήματα χαράς και τιμής

Σας προσκαλούμε στην Ιερά Πανήγυρη των Τριών Νεομαρτύρων στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος και Τριών Νεομαρτύρων στη Διάβα Καλαμπάκας.


ΣΑΒΒΑΤΟ 1 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2023

6:30 μ.μ..: Πανηγυρικός Εσπερινός μετ' αρτοκλασίας, υψώματος των Αγίων και θείου κηρύγματος από τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Μεγάλου Μετεώρου και Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Σταγών και Μετεώρων π. Νήφωνα Καψάλη.


ΚΥΡΙΑΚΗ 2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2023

7:00 π.μ.: Όρθρος και Θεία Λειτουργία Ιερουργούντος του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Μεγάλου Μετεώρου και Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Σταγών και Μετεώρων π. Νήφωνα Καψάλη, μετ' αρτοκλασίας, υψώματος των Αγίων και θείου κηρύγματος.


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών & Μετεώρων κ. Θεόκλητος καθιέρωσε οι Τρεις Νεομάρτυρες της Ιεράς Μητροπόλεως μας να εορτάζονται κάθε έτος την Ε' Κυριακή Νηστειών στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος & Τριών Νεομαρτύρων Διάβας. Φέτος στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος & Τριών Νεομαρτύρων θα εορταστούν για δεύτερη φορά μετά από τα περσινά εγκαίνια του Ναού οι Τρεις Νεομάρτυρες Κωνσταντίνος ιερομάρτυς εκ Περιστέρας, Αθανάσιος Αναγνώστης νεομάρτυς εκ Θεόπετρας και Πολύζος Πολυζώης νεομάρτυς εκ Διάβας.


ΕΚ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ

26.03.2023


Απογευματινός καφές Ερανικής επιτροπής Αγίου Παντελεήμονος & Τριών Νεομαρτύρων Διάβας.

Σας προσκαλούμε στον απογευματινό καφέ που διοργανώνει η Ερανική Επιτροπή του Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονος & Τριών Νεομαρτύρων Διάβας, στα ''Πλατάνια'' στην Διάβα, την Ε' Κυριακή Νηστειών 2 Απριλίου στις 6 μ.μ.. Στον χώρο θα εκτεθούν πασχαλινές κατασκευές που ετοίμασαν με πολύ μεράκι και αγάπη οι κυρίες της Ερανικής Επιτροπής.

Η παρουσία σας θα αποτελέσει για μία ακόμη φορά ενίσχυση στις προσπάθειες της ενορίας μας για την αποπεράτωση των εργασιών του Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονος & Τριών Νεομαρτύρων Διάβας.

Η Ερανική επιτροπή

26.03.2023


Ο Μέγας Κανών στην ενορία μας.


Ο Μέγας Κανών συνετέθη από τον άγιο Ανδρέα Ιεροσολυμίτη, Αρχιεπίσκοπο Κρήτης. Είναι ένας από τους πιο γνωστούς ύμνους. Τα λόγια του αποσκοπούν να φέρουν τον άνθρωπο σε επίγνωση της αμαρτωλότητάς του και να οδηγηθεί στη μετάνοια και επιστροφή στον Θεό. Αποτελεί ένα πανέμορφο ποίημα και οι λέξεις του δημιουργούν συντριβή στον άνθρωπο.

Ο Μ. Κανών θα ψαλλεί στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου την Τετάρτη 29 Μαρτίου στις 6 μ.μ..

''Ψυχή μου, ψυχή μου, ἀνάστα, τί καθεύδεις; τό τέλος ἐγγίζει καί μέλλεις θορυβεῖσθαι· ἀνάνηψον οὖν, ἵνα φείσηταί σου Χριστός ὁ Θεός, ὁ πανταχοῦ παρών καί τά πάντα πληρῶν'' (Κοντάκιο Μεγάλου Κανόνα).

24.03.2023


Κτητορικό Μνημόσυνο στην ενορία μας.

Όπως κάθε χρόνο, την Δ' Κυριακή Νηστειών στις 26 Μαρτίου, στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Διάβας πριν από το τέλος της Θείας Λειτουργίας θα τελεσθεί Κτητορικό Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως πάντων των αειμνήστων Ιερέων, Κτητόρων, Ευεργετών, Δωρητών, Εκκλησιαστικών Επιτρόπων, Ιεροψαλτών, Νεωκόρων που διακόνησαν στον Ιερό Ναό.

23.03.2023


Εσπερινός εορτής Ευαγγελισμού και Δ' Χαιρετισμοί.

Το Σάββατο 25 Μαρτίου η Εκκλησία μας εορτάζει το γεγονός του Ευαγγελισμού της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Ως εκ τούτου, την Παρασκευή 24 Μαρτίου στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στις 7:00 μ.μ. θα τελεστεί ο Εσπερινός της εορτής και στη συνέχεια θα διαβαστεί η Δ' Στάση των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο.

Το Σάββατο 25 Μαρτίου στις 7:30 π.μ. θα τελεστεί ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία και στο τέλος η Δοξολογία για την εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

20.03.2023

Αναβολή εκδηλώσεων στην ενορία της Διάβας.

Λόγω πένθους για έναν νέο άνθρωπο στη μεγάλη εκκλησιαστική μας οικογένεια, η ενορία της Διάβας ακυρώνει τις εκδηλώσεις που είχαν προγραμματισθεί την εβδομάδα αυτή.

Συγκεκριμένα ακυρώνονται:

 • Η ομιλία του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος π. Δομετίου Ντελή που είχε προγραμματισθεί για την Πέμπτη 23 Μαρτίου.
 • Το απογευματινό της Ερανικής Επιτροπής στα ''Πλατάνια'' με σκοπό την αποπεράτωση των εργασιών του Ι.Ν. Αγίου Παντελεήμονος & Τριών Νεομαρτύρων που είχε προγραμματισθεί για την Κυριακή 26 Μαρτίου.

ΕΚ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ

17.03.2023


Ομιλία στην ενορία μας από τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος Μετεώρων.

Με τη χάρη του Τριαδικού Θεού, εν όψει της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, την Πέμπτη 23 Μαρτίου στις 6 το απόγευμα στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Διάβας θα μιλήσει ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος Μετεώρων π. Δομέτιος Ντελής με θέμα ''Σταχυολογήματα από τη λειτουργική ζωή της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής''.

Προσκαλείσθε να την παρακολουθήσετε.

09.03.2023


Το Ιερό Ευχέλαιο στην ενορία μας.

Σήμερα Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου θα τελεστεί η Ακολουθία του Ιερού Ευχελαίου στις 6 μ.μ.

08.03.2023


Προσκυνηματική εκδρομή στην Ιερά Μονή Αγίων Θεοδώρων της Ιεράς Μητροπόλεως μας.


Την Πέμπτη 16 Μαρτίου η ενορία μας θα πραγματοποιήσει προσκυνηματική εκδρομή στην Ιερά Μονή Αγίων Θεοδώρων της Ιεράς Μητροπόλεως μας όπου θα τελέσουμε την Ακολουθία του Μεγάλου Αποδείπνου.

Η αναχώρηση θα γίνει με λεωφορείο στις 4:30 το απόγευμα από την πλατεία της Διάβας.

Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στην Επίτροπο κα. Καίτη Μουζακιάρη.


06.03.2023

Μ. Απόδειπνο, Θεία Λειτουργία Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων & Χαιρετισμοί στην ενορία μας.


Κατά την περίοδο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, στην ενορία μας τελούνται:

 • Κάθε Τρίτη στις 6 το απόγευμα το Μέγα Απόδειπνο.
 • Κάθε Τετάρτη στις 6:30 το απόγευμα η Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων.
 • Κάθε Παρασκευή στις 7:30 οι Χαιρετισμοί.

02.03.2023

Η Ιερά Μητρόπολη Σταγών & Μετεώρων αναπέμπει δεήσεις στον Κύριο για το δυστύχημα στα Τέμπη.Η Ιερά Μητρόπολή μας οδυνομένη γιά το τραγικό συμβάν της συγκρούσεως των τρένων στη θεσσαλική γη, που οδήγησε στον θρήνο ανθρώπους και βύθισε στο πένθος την Ελλάδα αλλά και ολόκληρη την ανθρωπότητα, με τον άδικο χαμό 44 ψυχών, μάλιστα τριῶν νέων κοριτσιών προερχομένων από τα σπλάχνα της, συμμετέχει στο πένθος τῆς Ελλάδος και με εντολή του Σεβ. Μητροπολίτου μας την Παρασκευή 3 Μαρτίου κατά την ώρα των Χαιρετισμών, σε όλους τους Ναούς της Μητροπολιτικής μας περιφέρειας θα αναπαμφθεί δέησις υπέρ υγείας και ταχείας αναρρώσεως των τραυματιών και υπέρ της εξ ύψους παρηγορίας των συγγενών των χαμένων συνανθρώπων μας ενώ μετά το πέρας των Χαιρετισμών θα ψαλή Τρισάγιο υπέρ Αναπαύσεως των ψυχών των αδελφών μας, θυμάτων του τραγικού δυστυχήματος των Τεμπών.

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ


Επίσης θα τελέσουμε τρισάγιο στην ενορία μας και την επόμενη ημέρα, Σάββατο 4 Μαρτίου, πριν από το τέλος της Θείας Λειτουργίας, ημέρα κατά την οποία η αγία μας Εκκλησία εορτάζει το θαύμα των κολλύβων του αγίου Θεοδώρου.


Σύμφωνα με εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, αυτή την Κυριακή 5 Μαρτίου θα τελεστεί Επιμνημόσυνη δέηση σε όλους τους Ιερούς Ναούς της Ελλάδος υπέρ αναπαύσεως των θυμάτων της πολυαιμάκτου τραγωδίας.

01.03.2023


Πρόγραμμα Ιερών Ακολουθιών & Μυστηρίων - Μάρτιος.

Κάνετε κλικ στο παρακάτω πλαίσιο για να ενημερωθείτε για το πρόγραμμα των Ιερών Ακολουθιών & Μυστηρίων στην ενορία μας για τον μήνα Μάρτιο.

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ

20.02.2023


Ο Εσπερινός της Συγχωρήσεως στην ενορία μας.


Εάν όμως δεν συγχωρείτε τους ανθρώπους,

τότε ούτε και ο Πατέρας σας θα συγχωρήσει τα παραπτώματά σας.

(Ματθ. 6, 15).


Το απόγευμα αυτής της Κυριακής (26 Φεβρουαρίου 2023), στις 6 μ.μ., Κυριακή της Τυρινής, στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Διάβας θα τελεστεί ο Εσπερινός της Συγχωρήσεως και στη συνέχεια, με αφορμή την είσοδο μας στην Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή, θα πραγματοποιηθεί σύντομη ομιλία από τον εφημέριο του ναού με θέμα ''Γιατί να συγχωρούμε τους συνανθρώπους μας;''. Στη συνέχεια όλοι οι αδελφοί θα αλληλοσυγχωρηθούμε.

Είναι ωφέλιμο για την ψυχή και το σώμα μας, αυτή την πνευματική περίοδο της Μεγάλης Τεσσαρακοστής να την ξεκινήσουμε με μία συνάντηση και συγχώρεση μεταξύ μας, όπως μας ζήτησε να πράττουμε μεταξύ μας εξάλλου ο Κύριος μας.

Καλό πνευματικό αγώνα με τη βοήθεια και φώτιση του Θεού!

15.02.2023

Το Ψυχοσάββατο στην ενορία μας.

Η Εκκλησία μας έχει καθιερώσει δύο Ψυχοσάββατα καθ' όλη τη διάρκεια του εκκλησιαστικού έτους. Το είναι αυτό το Σάββατο και το άλλο πριν από την εορτή της Πεντηκοστής.

Το πρόγραμμα για το Ψυχοσάββατο που έρχεται έχει ως εξής:

 • Την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου στις 4 το απόγευμα θα διαβάσουμε για τις ψυχές στο Κοιμητήριο της Διάβας. Στις 5 το απόγευμα θα τελεστεί Εσπερινός στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Διάβας και στο τέλος θα διαβάσουμε για τις ψυχές στον ναό.
 • Το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου στις 7.30 το πρωί θα ξεκινήσει ο Όρθρος, η Θεία Λειτουργία και το μνημόσυνο για τους κεκοιμημένους.

14.02.2023

Η ενορία μας κερνάει καφέ τα ζευγάρια της Διάβας.


Τόν ἔρωτα εἴτε θεῖον εἴτε ἀγγελικόν,  εἴτε νοερόν εἴτε ψυχικόν,  εἴτε φυσικόν εἴποιμεν,

ἑνωτικήν τινα καί συγκρατικήν ἐννοήσωμεν δύναμιν

(άγιος Μάξιμος Ομολογητής)


Με αφορμή την εορτή των αγίων Ακύλα και Πρίσκιλλας (13 Φεβρουαρίου), η ενορία μας καλεί τα νέα ζευγάρια που κατοικούν στην Διάβα ή κατάγονται από την Διάβα σε πρωινό καφέ αυτή την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2023 στην καφετέρια Οξυγόνο, αμέσως μετά από την Θεία Λειτουργία.

                                                                    Σας περιμένουμε με τη χαρά της συνάντησης!

07.02.2023


Ανακοίνωση για την εκδρομή της ενορίας μας στην Θεσσαλονίκη.

Με τη χάρη του Θεού και την ευλογία του Σεβασμιωτάτου μας Μητροπολίτου κ. Θεοκλήτου, η ενορία μας αυτό το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιήσει ημερήσια εκδρομή στην Θεσσαλονίκη με το ταξιδιωτικό πρακτορείο Tsiatsios Tours.

Θα επισκεφτούμε:

 • Την Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννη Θεολόγου Σουρωτής και θα προσκυνήσουμε τον τάφο του αγίου Παϊσίου (Οι γυναίκες πρέπει να έχετε φούστα κατά την είσοδο σας στην Ιερά Μονή).
 • Την Ιερά Μονή Αγίας Αναστασίας Φαρμακολύτριας.
 • Την Ιερά Μητρόπολη Νέας Κρήνης & Καλαμαριάς όπου θα μας υποδεχτεί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Κρήνης & Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος.
 • Το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης ( αν το επιτρέψει ο χρόνος).
 • Τον Λευκό Πύργο και την παραλία της Θεσσαλονίκης.
 • Τον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου.

Στην εκδρομή θα υπάρξουν δύο λεωφορεία. Στο 1ο λεωφορείο υπεύθυνος θα είναι ο εφημέριος της Διάβας π. Ηρακλής Φίλιος και στο 2ο λεωφορείο η Επίτροπος κα. Καίτη Μουζακιάρη. Θα ενημερωθείτε την Παρασκευή 10-02-2023 σε ποιο λεωφορείο θα επιβιβαστείτε.

Τα λεωφορεία θα ξεκινήσουν από την πλατεία της Διάβας στις 7 το πρωί. Επομένως, πρέπει να είστε 6.45 το πρωί στην πλατεία της Διάβας.

Οι στάσεις που θα κάνουν τα λεωφορεία για να ανεβείτε επιβιβαστείτε είναι οι εξής:

 • Ιερός Ναός Αγίου Παντελεήμονος & Τριών Νεομαρτύρων.
 • Τυροκομείο Διάβας.
 • Σιδηροδρομικός Σταθμός Καλαμπάκας.
 • Ιερός Ναός Αγίου Νεκταρίου Τρικάλων.


07.02.2023


Ωράριο λειτουργίας της Πολυζωείου Ενοριακής Βιβλιοθήκης.

Η Πολυζώειος Ενοριακή Βιβλιοθήκη, τα εγκαίνια της οποίας τελέστηκαν στις 27 Αυγούστου 2022 από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σταγών & Μετεώρων κ. Θεόκλητο, έχει ανοίξει ήδη τις πόρτες της.

Η Συλλογή της Πολυζωείου Ενοριακής Βιβλιοθήκης Διάβας αποτελείται από 1.100 τίτλους βιβλίων. Το δανειστικό της τμήμα αποτελείται από 800 τίτλους, ενώ το πληροφοριακό τμήμα από 300 τίτλους. Στο δανειστικό τμήμα οι αναγνώστες μπορούν να αναζητήσουν το βιβλίο των προσωπικών τους ενδιαφερόντων στις εξής κατηγορίες: Παιδική Λογοτεχνία, Νεανική Λογοτεχνία, εικονογραφημένες ιστορίες, παραμύθια, παιδικές εγκυκλοπαίδειες, Ελληνική Λογοτεχνία (μυθιστορήματα, διηγήματα), Ξένη Λογοτεχνία, Ποίηση, ιστορικά, εκκλησιαστικά, επιστήμες, ψυχολογία, φιλοσοφία.

Μικροί και μεγάλοι μπορούν να έρθουν στην Βιβλιοθήκη, να γίνουν μέλη της και να λάβουν την κάρτα μέλους. Υπεύθυνη για την λειτουργία της Βιβλιοθήκης είναι η Msc Αρχειονόμος - Βιβλιοθηκονόμος κα. Έφη Δούλη. Η Βιβλιοθήκη κατά διαστήματα αναπτύσσει ποικίλες δράσεις σχετικές με το βιβλίο, οι οποίες ανακοινώνονται στην ιστοσελίδα (site) της ενορίας και στα τοπικά Μ.Μ.Ε.

Η Πολυζώειος Ενοριακή Βιβλιοθήκη λειτουργεί κάθε Κυριακή πρωί από τις 10:30 έως τις 12:00.

Ελάτε να ανοίξουμε μαζί παράθυρα στον κόσμο...

01.02.2023


Πρόγραμμα Ιερών Ακολουθιών & Μυστηρίων - Ιανουάριος.

Κάνετε κλικ στο παρακάτω πλαίσιο για να ενημερωθείτε για το πρόγραμμα των Ιερών Ακολουθιών & Μυστηρίων στην ενορία μας για τον μήνα Φεβρουάριο.

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ

27.01.2023


Μαθητικός διαγωνισμός έκθεσης για τους Τρεις Ιεράρχες.


Η ενορία μας για δεύτερη φορά φέτος, με αφορμή την εορτή των Τριών Ιεραρχών, πραγματοποιεί τον μαθητικό διαγωνισμό έκθεσης ''Από την Σοφία των Τριών Ιεραρχών''.

Στον μαθητικό διαγωνισμό έκθεσης μπορούν να λάβουν μέρος όλοι οι μαθητές/τριες της Διάβας σε οποιοδήποτε σχολείο φοιτούν. Υπάρχουν δύο κατηγορίες διαγωνιζομένων: Α) Μαθητές/τριες Δημοτικού. Β) Μαθητές/τριες Γυμνασίου - Λυκείου.

Σκοπός του μαθητικού διαγωνισμού είναι η γνωριμία των μαθητών/τριών με τους Τρεις Ιεράρχες και η συνάντηση με το πλούσιο θεολογικό και κοινωνικό τους έργο.

Οι μαθητές/τριες έχουν τη δυνατότητα να γράψουν την έκθεση μέσα σε διάστημα μίας (1) εβδομάδας.

Τις εκθέσεις θα αξιολογήσει η Φιλόλογος κα. Ευθυμία Παπαγεωργίου - Τσιαντή. Σε όλους τους διαγωνιζομένους θα δοθούν έπαινοι.

Στους μαθητές/τριες με τις δύο (2) καλύτερες εκθέσεις (Δημοτικού & Γυμνασίου - Λυκείου) θα δοθούν δύο (2) δωροκάρτες ώστε να αγοράσουν σχολικά είδη από το βιβλιοχαρτοπωλείο Παπάντος στην Καλαμπάκα.


Θέμα έκθεσης μαθητών/τριών Δημοτικού:

Το θέμα στο οποίο θα διαγωνιστούν οι μαθητές της Δ', Ε' και ΣΤ' Δημοτικού είναι: ''Οι Τρεις Ιεράρχες, προστάτες της Ελληνικής Παιδείας και η συμβολή τους στα γράμματα και στην μάθηση''.

Αριθμός λέξεων: Μέχρι 350.

Παραλαβή θέματος και έναρξη μαθητικού διαγωνισμού: Σάββατο 28 Ιανουαρίου (στις 5 το απόγευμα στο Κατηχητικό στον Ιερό Ναό).

Παράδοση εκθέσεων: Σάββατο 4 Φεβρουαρίου & Κυριακή 5 Φεβρουαρίου σε φάκελο στον Ιερό Ναό.


Θέμα έκθεσης μαθητών/τριών Γυμνασίου - Λυκείου:

Το θέμα στο οποίο θα διαγωνιστούν οι μαθητές/τριες Γυμνασίου & Λυκείου είναι: Οι Τρεις Ιεράρχες, μεγάλοι Πατέρες και Οικουμενικοί Διδάσκαλοι, τα διδάγματά τους και η σημερινή εκπαιδευτική πραγματικότητα.

Αριθμός λέξεων: Μέχρι 700.

Παραλαβή θέματος και έναρξη μαθητικού διαγωνισμού: Σάββατο 28 Ιανουαρίου (στις 5 το απόγευμα στο Κατηχητικό στον Ιερό Ναό).

Παράδοση εκθέσεων: Σάββατο 4 Φεβρουαρίου & Κυριακή 5 Φεβρουαρίου σε φάκελο στον Ιερό Ναό.


Σας ευχόμαστε Καλή επιτυχία!

25.01.2023


Ομιλία για τους Τρεις Ιεράρχες στην ενορία μας.

Σας προσκαλούμε στην ομιλία για τους Τρεις Ιεράρχες που θα πραγματοποιηθεί στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Διάβας το Σάββατο 28 Ιανουαρίου στις 6 μ.μ. από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη - ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως μας π. Χρίστο Κυριαζόπουλο, δρ. Βυζαντινής Ιστορίας Α.Π.Θ., πρώην Σχολικό Σύμβουλο Φιλολόγων Ανατολικής Θεσσαλονίκης, πρώην μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Πανελληνίων Εξετάσεων.

Προσκαλείσθε να την παρακολουθήσετε μαθητές και γονείς.

24.01.2023


Ευλογία και κοπή πίτας στα Κατηχητικά, στο Καλλιτεχνικό Εργαστήρι και στην Πολυζώειο Βιβλιοθήκη.


Αυτό το Σάββατο 28 Ιανουαρίου στις 5 το απόγευμα, στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Διάβας ευλογούμε και κόβουμε τη Βασιλόπιτα για τα Κατηχητικά, το Καλλιτεχνικό Εργαστήρι και την Πολυζώειο Ενοριακή Βιβλιοθήκη. Σας περιμένουμε, όλα τα παιδιά και τους γονείς.

Για μία ευλογημένη χρονιά με τη βοήθεια του Θεού!

23.01.2023


Η Ιερά Μητρόπολη μας καλεί σε εκδήλωση για τους μαθητές!


18.01.2023

Κοπή βασιλόπιτας της ενορίας μας.

Με αφορμή την είσοδο στο νέο έτος, η ενορία μας αυτή την Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2023 θα ευλογήσει και θα κόψει τη βασιλόπιτα στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στο τέλος της Θείας Λειτουργίας.

Προσκαλείσθε με αισθήματα χαράς οι απανταχού Διαβίτισσες και Διαβίτες στην ευλογημένη αυτή στιγμή για την ενορία μας, για το χωριό μας, για τις οικογένειές μας. Ας ξεκινήσουμε και αυτή τη χρονιά από τον Θεό! Σας ευχόμαστε πλούσιες τις δωρεές του Θεού σε όλους σας!

Διά τις Επιτροπές της Ενορίας

Πρεσβύτερος Ηρακλής Φίλιος

17.01.2023


Η ενορία μας προσφέρει ζωή.


Η ενορία μας σε συνεννόηση με τον Πρόεδρο της Διάβας κ. Φώτη Αλέκο από τις αρχές του μηνός Ιανουαρίου 2023, προσφέρει τον απινιδωτή που της είχε γίνει ως δωρεά στις 11 Απριλίου 2022 από τον Διευθυντή της επιχείρησης ΒΙΟΛΑΝΤΑ κ. Κώστα Τζωρτζιώτη κάθε φορά που  τελείται αγώνας στο γήπεδο της Διάβας.

Ο απινιδωτής θα φυλάσσεται στην Πολυζώειο Ενοριακή Βιβλιοθήκη (δίπλα από τον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου) και θα έχουν πρόσβαση σ' αυτήν τα μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, ο Πρόεδρος της Διάβας κ. Φώτης Αλέκος, η Φαρμακοποιός της Διάβας κα. Φωτεινή Τάσιου, η Υπεύθυνη της Βιβλιοθήκης κα. Έφη Δούλη,  και οι υπεύθυνοι των καταστημάτων κα. Βιργινία Τσαρούχα - Κωστή (King Cafe), κ. Κλεάνθης Ζήμος (Μικρό Νυχτερινό) και Παναγιώτης Μπερντές (Οξυγόνο).

12.01.2023

Ημερήσια εκδρομή με την ενορία μας στη Θεσσαλονίκη.

Με τη χάρη του Θεού και την ευλογία του Σεβασμιωτάτου μας Μητροπολίτου κ. Θεοκλήτου, η ενορία μας θα πραγματοποιήσει ημερήσια εκδρομή στη Θεσσαλονίκη με το ταξιδιωτικό πρακτορείο Tsiatsios Tours το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2023.

Θα επισκεφτούμε:

 • Την Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννη Θεολόγου Σουρωτής και θα προσκυνήσουμε τον τάφο του αγίου Παϊσίου.
 • Την Ιερά Μονή Αγίας Αναστασίας Φαρμακολύτριας.
 • Την Ιερά Μητρόπολη Νέας Κρήνης & Καλαμαριάς.
 • Το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης.
 • Τον Λευκό Πύργο και την παραλία της Θεσσαλονίκης.
 • Τον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου.

Για να δηλώσετε ενδιαφέρον για την εκδρομή, απευθυνθείτε στους Επιτρόπους δίνοντας το ονοματεπώνυμό σας και τον αριθμό τηλεφώνου σας. Οι δηλώσεις ξεκίνησαν ήδη!

Τιμή εισιτηρίου: 15 € το άτομο


11.01.2023

Αναβολή Κατηχητικών αυτό το Σάββατο.

Αυτό το Σάββατο 14 Ιανουαρίου δεν θα πραγματοποιηθούν τα Κατηχητικά στην ενορία του Αγίου Δημητρίου.

Τα Κατηχητικά γι' αυτό το έτος θα ξεκινήσουν από το Σάββατο 28 Ιανουαρίου.

11.01.2023

Πρόγραμμα Κατηχητικών & Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου

για το έτος 2023.


Πρόγραμμα Κατηχητικών.

Σάββατο   28 Ιανουαρίου     5 μ.μ.

Σάββατο   11 Φεβρουαρίου     5 μ.μ.

Σάββατο   25 Φεβρουαρίου     5 μ.μ.

Σάββατο   18 Μαρτίου     5 μ.μ.

Σάββατο   22 Απριλίου     5 μ.μ.

Σάββατο   6 Μαΐου     5 μ.μ.

Κυριακή   20 Μαΐου     5 μ.μ.

Σάββατο   27 Μαΐου     5 μ.μ.

Κυριακή   28 Μαΐου     Λήξη Κατηχητικών (6 μ.μ.)

    Υπεύθυνοι:

 • Νηπιαγωγείο - Δ' Δημοτικού: Πρεσβυτέρα κα. Ελένη Οικονόμου (οι συναντήσεις γίνονται στο ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Διάβας).
 • Ε' Δημοτικού - Λύκειο: Πρεσβύτερος Ηρακλής Φίλιος (οι συναντήσεις γίνονται στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Διάβας).


Για οποιαδήποτε απορία ή ενημέρωση μπορείτε να τηλεφωνείτε στην κα. Ελένη: 694 428 03 3


Πρόγραμμα Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου.

Σάββατο  21 Ιανουαρίου    5 μ.μ.

Σάββατο  4 Φεβρουαρίου    5 μ.μ.

Σάββατο  18 Φεβρουαρίου    5 μ.μ.

Σάββατο  4 Μαρτίου    5 μ.μ.

Κυριακή  19 Μαρτίου    5 μ.μ.

Κυριακή  26 Μαρτίου    5 μ.μ.

Σάββατο  8 Απριλίου    5 μ.μ.

Σάββατο  29 Απριλίου    5 μ.μ.

Σάββατο  13 Μαΐου    5 μ.μ.

Κυριακή  21 Μαΐου    5 μ.μ. - Λήξη Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου

Τα μαθήματα αφορούν μαθητές νηπιαγωγείου, Δημοτικού, Γυμνασίου & Λυκείου.

Υπεύθυνη: Αγιογράφος κα. Μαίρη Κουβάτα (οι συναντήσεις γίνονται στο ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Διάβας).

Για οποιαδήποτε απορία ή ενημέρωση μπορείτε να τηλεφωνείτε στην κα. Μαίρη Κουβάτα: 697 171 98 09


04.01.2023


Αγιασμός των σπιτιών στην ενορία μας.


Ανακοινώνεται πως ο αγιασμός των σπιτιών στην Διάβα θα γίνει στις 5 και 7 Ιανουαρίου. Όποιος, όποια το επιθυμεί, μπορεί να δηλώσει στους επιτρόπους το ονοματεπώνυμο του/της και το τηλέφωνο του/της, αφού ο ιερέας δεν θα περάσει από όλα τα σπίτια αλλά μόνο από όσους το επιθυμούν και δηλώσουν το όνομα τους.

04.01.2023Πρόγραμμα Ιερών Ακολουθιών & Μυστηρίων - Ιανουάριος.


Κάνετε κλικ στο παρακάτω πλαίσιο για να ενημερωθείτε για το πρόγραμμα των Ιερών Ακολουθιών & Μυστηρίων στην ενορία μας για τον μήνα Ιανουάριο.

03.01.2022

Τα νέα Μέλη των Επιτροπών της ενορίας μας.


Μέλη Εκκλησιαστικού Συμβουλίου (2023 - 2025)

Τακτικά: Κωνσταντίνος Παπανίκος, Γρηγόριος Χαρίσης, Μαρία Αντωνίου - Γκέτσιου, Αμαλία Σακκά - Τσιαντίκου.

Αναπληρωματικά: Νικόλαος Αβραμόπουλος, Πέτρος Βλαχογιάννης, Αικατερίνη Μουζακιάρη, Καλλιόπη Λίτσιου.


Μέλη Ερανικής Επιτροπής (2023 - 2025)

Τακτικά Μέλη: Ανδρομάχη Ζαρκάδα - Κόνη, Αμαλία Σακκά - Τσιαντίκου, Καλλιόπη, Μπατζογιάννη - Βλαχογιάννη.

Αναπληρωματικά: Μαρία Αντωνίου - Γκέτσιου, Ευδοκία Θεοχαροπούλου -Βλαχογιάννη, Βασιλική Μπρέντα - Κόνη, Ελένη Λίτσιου, Αικατερίνη Μουζακιάρη, Γεωργία Μπαλιακούτα - Ντίνου, Γεωργία Παπαγεωργίου - Ψύρρα, Ευθαλία Ζήμου - Χασιώτη.


Μέλη Φιλοπτώχου (2023 - 2025)

Τακτικά: Ευθαλία Βλαχογιάννη, Ευθαλία Ζήμου - Χασιώτη, Ευαγγελία Πανάρα - Τσολακίδη.

Αναπληρωματικά: Κωστούλα Πλαστάρα - Ντάρδα, Βιργινία Τσαρούχα - Κωστή.


02.01.2023

Η Μητρόπολή μας καλεί τους φοιτητές στην κοπή πίτας.

02.01.2023

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!

Καλή κι ευλογημένη χρονιά!

Για να είναι καλή όμως η χρονιά και ευλογημένη, χρειάζεται να ξεκινήσουμε από κάποιο σημείο. Είναι το σημείο της αφετηρίας μας. Ξεκινώντας από τον Χριστό και με τον Χριστό πολλά θα αλλάξουν προς το καλύτερο. Μπορεί γύρω μας να βιώνουμε τραγικές καταστάσεις και το ανθρώπινο δράμα να μην έχει τέλος, όμως όταν ο Χριστός μπει στις ζωές των ανθρώπων τότε ο άνθρωπος βρίσκει την Οδό, Αλήθεια, Ζωή (Ιω. 14,6).

Ευλογημένη χρονιά με υγεία και κάθε καλό στις οικογένειές σας από τον Θεό.